آب زرشک و خواص درمانی آن
زرشک میوه ای کوهستانی با رنگ قرمز و طعم ترش است .این میوه را “میوه طول عمر” مینامند. مهمترین خاصیت زرشک ویتامینC فراوان آن است که میتواند در ازدیاد مقاومت بدن در برابر بیماری ها بویژه بیماریهای عفونی و سرماخوردگی نقش موثر و مفیدی را ایفا کند.در متن زیر آب زرشک و خواص درمانی آن را شرح می دهیم.
خواص درمانی :
- از بین بردن بی اشتهایی
- درمان کننده اسهالهای خونی یا زخم روده
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث
- تصفیه کننده خون
- تنظیم فشارخون
- تنظیم قند خون
- پایین آورنده چربی خون
- پایین آورنده اوره
- شستشوی کبد و کلیه
- بهترین دوست کبد و پوست
- روشن کننده پوست صورت
- بهترین در درمان آفت دهان
- مفید در درمان جوش صورت و بدن
- بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
- مفید در درمان سنگ کیسه صفرا
- رفع عطش(بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند )
- بهترین جایگیزین برای قرص متفورمین
طرز تهیه آب زرشک:
قبل از اینکه طرز تهیه آب زرشک را بدانیم باید به این نکته توجه کنیم که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که ازخانواده زرشک قرمز که همان “زرشک پلویی” است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جسه ای نسبتاً بزرگتر از زرشک قرمز ، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به زرشک سیاه معروف است،زرشک سیاه را می توان در بسیاری عطاری ها که هم به صورت تازه و خشک ارائه می شود و در تمام فصول سال موجود است را خریداری کرد.
حال به طرز تهیه این نوشیدنی مفید می پردازیم:
مقدار 250 گرم زرشک سیاه را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آنرا داخل ظرفی غیر فلزی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته و هم بزنید. مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشه ای جهت نگهداری منتقل کنید.
موارد منع مصرف
- برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است.برای این افراد مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.
- بانوان باردار باید از مصرف این دمنوش خودداری کنند.
نکته: میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی میتواند سبب ناراحتی معده و رودهها و مانع از جذب ویتامین B کافی در بدن شود.