مغزگردو:
گردو با نام علمی Juglans regia از خانوادهٔ Juglandaceae که در فارسی دری چهار مغز خوانده می شود ، از میوهای گرد، با دو پوسته است که یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک میشود و از بین میرود و دیگری سخت و چوبی است. از خوراکیهای بسیار سادهای است که برای سلامتی بسیارمفید است. این مغز خواص غذایی بیشماری دارد و یکی از منابع با ارزش پروتئین، چربیهای سالم، فیبرو بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی محسوب میشود. مغزگردو همواره به عنوان غذای مغز شناخته شده است، مغز گردو حاوی اسید های چرب امگا 3 می باشد که فعالیت مغز را افزایش می دهد.گردو سالمترین میوهی خشک پس از بادام است. این مغز خوشطعم سرشار از ترکیبات متعدد است که برای موها، سلامتی و پوست فواید بیشماری دارد.
طبیعت مغز گردو:
طبیعت گردو گرم و خشک می باشد.
ارزش غذایی مغز گردو:
هر صد گرم مغزگردو خام سرشار از مواد زیر است:
پروتئین | 14.8گرم |
چربی | 65گرم |
قند | 2.6 گرم |
کلسیم | 100میلی گرم |
فسفر | 380میلی گرم |
آهن | 3میلی گرم |
سدیم | 2میلی گرم |
پتاسیم | 50میلی گرم |
ویتامین آ | 30 واحد |
ویتامینB1 | 0.35 میلی گرم |
ویتامین B2 | 0.12 میلی گرم |
ویتامین B3 | 1 میلی گرم |
ویتامین ث | 2 میلی گرم |
فیبر | 7 گرم |
مزایای مغز گردو برای سلامتی:
- بهبود عملکرد قلب
- تقویت سلامت استخوان
- کنترل کلسترول بد خون
- کنترل دیابت
- پیشگیری از سرطان
- بهبود متابولیسم
- سلامت دستگاه گوارش
- درمان عفونت های قارچی
- تاخیر در روند پیری پوست
- بهبود عملکرد مغز
- کمک به کاهش وزن
- بهبود عملکرد رگهای خونی از طریق کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگها
- تقویت حافظه وتمرکز
- درمان کبد چرب
حداکثر میزان مصرف گردو در روزچقدر است؟
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که روزانه تا 30 گرم آجیل و مغزیجات از جمله مغزگردو را در رژیم غذایی خود جای دهید.بنابراین برای بهره منده ی ازخواص مغز گردو حداکثر تا 45 گرم در روز مصرف کنید.
موارد منع مصرف مغز گردو:
- مصرف مقادیر بیش از حد گردو میتواند باعث بروز جوش وخارش پوست در تمام بدن شود. کسانی که به انواع آجیل ها حساسیت دارند بیشتر احتمال دارد به این علائم دچار شوند.
- زیاده روی در مصرف گردو ، باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود. زیاده روی در خوردن گردو برای افراد گرم مزاج خوب نیست.
- کسانیکه ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند.