انجیر خشک
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است .انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت می شود .درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می کند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
طبیعت انجیر خشک
طبیعت انجیر گرم و تر است و یک خوراکی و خشکبار بسیار مقوی محسوب می گردد که خداوند در قرآن نیز به آن اشاره کرده است. اگر طبع سردی دارید و قصد دارید تا با خوردن مواد غذایی سالم و طبیعی همچون میوه ها و خشکبار گرم مزاج به متعادل کردن طبیعت بدنتان کمک کنید، از مصرف انجیر خشک غافل نشوید.
فواید بی نظیر انجیر خشک
- انجیر منبع بسیار خوبی برای فیبر، گلوکز، کلسیم، پتاسیم،است. ارزش غذایی این میوه بسیار بالا بوده، سرشار از انواع ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدان است.
- انجیر دارای آهن ، برم ، منگنز ، آهک و گوگرد میباشد.
- جوشانده انجیر در شیر نرم کننده سینه خواهد بود.
- انجیر از ریزش مو جلوگیری میکند.
- انجیر حالت تشنگی و تب را از بین میبرد.
- انجیرسدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
- انجیر چاق کننده است و برای آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است .
- یکی دیگراز خواص انجیر خشک، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است.
- انجیر برای سلامت پوست بسیار مفید است وجود ویتامین های فراوان در انجیر باعث شده که این میوه برای سلامت و شادابی پوست بسیار مفید باشد.
- انجیر خشک مفید برای افراد دچار کم خونی است.
انجیرخشک و انجیر تر از نظر کالری
انجیر خشک نسبت به انجیر تازه 5 برابر بیشتر کالرى دارد. در هر 100 گرم انجیر خشک، 249 کالری، 3/3 گرم پروتئین، 9/0 گرم چربی، 69 گرم کربوهیدرات و 6/5 گرم فیبر وجود دارد.
تقویت استخوان های بدن با مصرف انجیر خشک
یکی از فواید بسیار مهم انجیر خشک این است که این میوه سرشار از کلسیم است. کلسیم نیز برای تقویت استخوانها یک ضرورت محسوب میشود. لذاهر چه میزان مصرف کلسیم افزایش یابد، استخوانها تقویت شده و احتمال آسیبدیدگی یا ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالا کاهش خواهد یافت. انجیر خشک همچنین دارای فسفر است. فسفر در شکلگیری استخوانها یا جوش خوردن آنها پس از آسیبدیدگی یا شکستگی بسیار موثر است.
موارد منع مصرف
- با وجود خواص فراوان انجیر، به دلیل مقدار زیاد اگزالات در این میوه، افراد مبتلا به سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا بایستی در مصرف آن احتیاط کنند.
- مصرف بیش از حد انـجیر ممکن است موجب بروز اسهال شودبنابراین باید در مصرف آن احتیاط نمود .
- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.
- انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند ، باید انجیر را باگردو بخورند.