جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان لنگرود
شهرستان لنگرود با وسعتی حدود۴۸۰کیلومترمربع در ناحیه شرق گیلان قرار گرفته است و فاصله آن با مرکز استان۶۰ کیلومتر است. لنگرود از شمال به دریای خزر از جنوب و غرب به لاهیجان و از شرق به رودسر منتهی میگردد.
جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهر زیبا عبارتند از:
پل خشتی لنگرود ، ساحل چمخاله ، منطقه زیبای لیلا کوه ، تالاب بین المللی کیا کلایه، پل اجری بلور دکان و…
پل خشتی لنگرود:
این پل روی رودخانه ای که لنگرود نام دارد وآب آن یکی از نهرهای سفید رود است. واز داخل شهر می گذرد، بنا شده است. طول این پل بالغ بر 37 متر است و عرض آن 5/4متر وارتفاع بلندترین نقطه پل از سطح رودخانه 75/9سانتی متر است. که دوقسمت شهر محله را به راه پشته متصل می سازد. این پل را شخصی به نام (حاجی آقا پرد) ساخته وبنابر روایتی پل مزبور در محل پل قدیمی به دستور حاجی آقا بزرگ منجم باشی ، در زمان سلطنت فتعلی شاه ،ساخته شده است.
ساحل چمخاله:
این ساحل در حدود 10کیلومتری شمال لنگرود و 20کیلومتری شرق لاهیجان قرار دارد. اکثر ساکنان چمخاله از کردهای منطقه جلالوند کرمانشاه می باشند که گویش آن ها کردی است . با احداث مجتمع های توریستی بسیاری که در این منطقه ساخته شده و یا در حال ساخت می باشد . هم اکنون چمخاله دارای چند هتل وچندین اقامتگاه ومهمانپذیراست. این منطقه زیبا هر ساله پذیرای مسافران بسیار زیادی می باشد. این ساحل یکی از زیباترین و کم خطرترین ساحل های موجود در کشور است . در سال از جانب وزارت کشور 1390 به عنوان بهترین ساحل استان انتخاب گردید.
منطقه ییلاقی لیلا کوه:
منطقه ییلاقی لیلاکوه یکی از مناطق گردشگری و زیبای شمال ایران است. با توجه به این که مسیرهای منتهی به قله عطاکوه از میان باغهای چای، درختان مرکبات و از میان جنگل میگذرد، پیادهروی لذتبخش و خاطرهانگیزی را به همراه دارد. برخی معتقدند ، لیلا کوه برگرفته از نام« لیاشاه» میباشد. لیاشاه ، مترادف با واژههای اسمی دخترانهی « شاه دختر» ، است . برخی هم « لیاشاه» را دختر یکی از پادشاهان باستانی شرق گیلان میشناسند، که دلاوری هایش در نبرد با اعراب هنوز هم در کتابهای تاریخ به یادگار مانده است.
مشخصات جغرافیایی:
قله عطا کوه به ارتفاع تقریبی 700 متر از سطح دریا مرتفعترین قله منطقه لنگرود و لاهیجان میباشد که از شمال شرق به شهرستان لنگرود و از شمال غرب به شهرستان لاهیجان مشرف میباشد. این منطقه زیبای ییلاقی هر ساله پذیرای مسافران زیادی است و در فصل بهار و تابستان سر سبزی و طراوت باغات چای و جنگلهای مسیرش به حد اعلای خود میرسند.
پل آجری بلوردکان:
پل بلوردکان در روستایی به همین نام از توابع دهستان لات لیل بخش اتاقور شهرستان لنگرود واقع است. این پل در ارتفاع 45 متری از سطح آب های آزاد بر روی دو رودخانه سیاهرود و زیل بره با طول و عرض 50 متربنا شده است. قدمت این پل آجری به دوران صفویه باز می گردد. این پل دو دهانه کوچک در طرفین ویک دهانه بزرگ دارد. امروزه تنها یک دهانه کوچک آن به جا مانده است.مصالح به کار گرفته شده در این پل ترکیبی از آجر و قلوه سنگ وملات ساروج است. دهانه طاق را با آجر وگچ بنا نهادند. بالای پل را با سنگ وگل وآهک پرکردند. به جهت استحکام در این پل از قلوه سنگ های رودخانه استفاده شده است و دیواره های بیرونی آن کاملا آجری است.
تالاب بین المللی کیا کلایه:
تالاب کیا کلایه در جنوب شهر لنگرود و در فاصله ی سه کیلومتری لیلا کوه قرار گرفته است.تالاب کیا کلایه از حیث تنوع گونه های حیاتی یکی از غنی ترین تالاب های استان گیلان به شمار می آید.اهالی بومی به این تالاب، استخر می گویند. مساحت این تالاب نزدیک به 300 هکتار است و از پتانسیل های اکوتوریستی بسیاری برخوردار است.این تالاب در زمستانها محل گذر هزاران پرنده مهاجر و همچنین زیستگاه ۱۱ گونه ازماهیان است.