خرما اکسیر سلامتی است، خرما یا رطب گیاهی تک لپه ای وگرمسیری جزوتیره نخل ها است که میوه اش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بوده است . خرما میوه ای است بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز و ویتامینهای A وB, E را داراست .
طبیعت خرما:
طبع خرما گرم و خشک است ، خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تا خرمای رسیده که قدری خشک شده باشد.
اثرات مثبت و بی نظیر مصرف خرما :
- خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که برای خون رسانی برای بدن لازم است.
- پتاسیم در خرما به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.
- فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود.
- درمان اختلالات روده ای زیرا نیکوتین موجود در خرما برای درمان بسیاری از انواع اختلالات روده ای مفید است.
- افزایش انرژی به دلیل اینکه خرما سرشار از قندهای طبیعی نظیر گلوکز، فروکتوز، و ساکارزاست.
- سلامت قلب ، زیرا خرما به عنوان راهی سالم و خوشمزه برای کاهش سطوح کلسترولLDL دربدن است LDL یکی از عوامل اصلی سکته های قلبی ، بیماری قلبی، و سکتهی مغزی به شمار میرود .
- خاصیت ضد التهابی خرما ،خرما به خاطر غنی بودن از منیزیم اثرات ضد التهابی دارد و بنابراین به درمان موارد مزمن التهاب در بدن کمک میکند.
- این میوه بی نظیر سرشار از پروتئین است.
- خرما منبع بزرگ ویتامین ث است که به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست کمک میکند.
مصرف خرما بهترین شیوه برای جبران کمبود وزن:
خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است، چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین های ضروری در آن موجود است، بنابراین این ماده غذایی در مقابله با کمبود وزن کمک مؤثری می کند. مصرف خرما با شیر توصیه میشود که جلوی گرسنگی و تشنگی را میگیرد.
جدول ارزش غذایی در هر 100گرم خرما عبارت است از:
انرژی | 163کیلو کالری |
پروتئین | 9گرم |
چربی | 3گرم |
گلوسید | 38گرم |
فسفر | 30میلی گرم |
آهن | 1/3میلی گرم |
کلسیم | 51میلی گرم |
ویتامین | 10میلی گرم |
چه افرادی لازم است در خوردن خرما احتیاط کنند:
- خوردن خرما برای دیابتی ها، افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی و عروقی و تبخال زیاد توصیه نمیشود.
- تبخال ویروسی است و خرما برای افراد مبتلا به عارضه تبخال مناسب نیست زیرا خرما قند خون را بالا می برد و ویروسهای تبخال در رشد خود از قند موجود در خرما استفاده میکنند.