زیتون پرورده و طرز تهیه آن :
زیتون پرورده یکی از مخلفات غذایی بسیار خوشمزه شمالی است که از ترکیب زیتون شکسته یا حلقهحلقه با رب انار، سیر، گردو و سبزیجات معطر تهیه شده و معمولا در کنار غذاهای شمالی سرو میشود. برای تهیه زیتون پرورده روشهای مختلفی وجود دارد و معمولا چاشنیهایی که برای این کار استفاده میشود، از شهری به شهر دیگر با یکدیگر متفاوت است.
زیتون پرورده شمالی خوشمزه را میتوان در کنار اکثر غذاها به خصوص غذاهای شمالی مثل کباب ترش، میرزا قاسمی، ماهی شکم پر و … استفاده کرد. البته مثل هر ماده غذایی دیگری، استفاده بیش از حد از زیتون و مشتقات آن میتواند مضر باشد.
مواد لازم برای تهیه ی زیتون پرورده :
زیتون بدون هسته 1 کیلوگرم
رب انار ملس نیم کیلو
گردو آسیاب شده 200 گرم
سیر یک بوته
سبزی معطرچوچاق یا (نعنا) 1قاشق غذاخوری
آب انار ترش 1پیمانه
دانه انار به میزان لازم
نمک و گلپر به میزان دلخواه
طرز تهیه:
اول هسته زیتون ها را جدا کرده و می شوییم سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم معمولا باید سبزی و دانه انار را با هم بسابیم. وقتی سبزی را چرخ کردیم، آب زیتون را خالی کرده و گردوی چرخ شده و سبزی و رب انار، گلپر، سیر کوبیده را با هم مخلوط می کنیم بعد مقداری از آب انار را میریزیم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی آن خوب بود، دیگر آب انار نمی ریزیم اما در صورت تمایل می توان ترشی وسیر آن را بیشتر کرد.
نکاتی درباره تهیه زیتون پرورده:
- میتوانید از آب نارنج نیز در تهیه زیتون پرورده استفاده کنید که طعم بسیار خوبی به آن میدهد.
- استفاده از سیر دلخواه است اما توصیه میشود آن را حتما به مواد مورد نظر اضافه کنید. عطر سیر در ترکیب با سایر مواد بینظیرخواهد بود.
- سبزی اصلی برای تهیه زیتون پرورده شمالی چوچاق است اما از آنجا که این سبزی فقط در شمال یافت میشود ، میتوانید از ترکیب نعناع و گشنیز به جای آن استفاده نمایید.