خورشت اناردون:
خورشت اناردون یکی از لذیذ ترین غذاهای شمالی برای فصل پاییز و زمستان که زمان مناسب انار میباشد طبخ میشود .
این غذا در بین شمالی های عزیزبسیار پرطرفدارو هوادار بخصوص خود را دارد.
خورشت اناردون یا خورشت ناردون
مواد لازم:
1.نصف مرغ یا 3تکه ران مرغ (میتوانیم از اردک یا غاز استفاده کنیم.)
2.پیاز متوسط یک عدد
- 3 عدد حبه سیر (باعث خوشمزه شدن و ازبین رفتن بوی مرغ میشود.)
4.آب انار 2پیمانه
5.رب انارترش یک قاشق غذاخوری (اگردوس دارید ترش باشد 2قاشق غذا خوری اضافه کنید.)
6.رب انار شیرین یک قاشق غذا خوری
7.رب البالویک قاشق چای خوری (اگر دردسترس نباشد مشکلی نیست)
8.انار دانه شده یک پیمانه یا نصف پیمانه
9.نصف قاشق چای خوری گلپر(میزان زیادی گلپر باعث تلخی غذا می شود لطفا دقت کنید.)
10.نمک
11.فلفل
12.زردچوبه
13.به میزان کمی زعفران اب شده(باعث طعم دهی به غذا میشود.)
14.رب گوجه فرنگی 2قاشق غذا خوری
طرز تهیه خورشت اناردون:
در ابتدا باید مرغ مورد نظر خود را پخته وطعم و عطر مطبوعی به مرغ بدهیم.
چون اردک و غاز و مرغ محلی طعمشان و عطرشان با مرغ عادی فرق میکند پیشنهاد میدهیم
برای پختن مرغ محلی:
از دو عدد انجیر برای نرم کردن گوشت پخته شده و از برگ بو و حبه سیر برای جلوگیری
از بوی نامطبوع مرغ محلی برای پختن مرغ استفاده کنید.
بعد از پخت مرغ ان هارا داخل یک تابه ریخته و یک دانه پیاز و 2عدد سیر را رنده کرده
و با مقداری روغن و با اضافه کردن مقداری زردچوبه و اضافه کردن ادویه معطر مرغ را تفت میدهیم
تا مرغ مزه خوب سیر و پیاز سرخ شده را به خود بگیرد.
حالا برای اینکه خورشت ما رنگ زیبای به خود بگیرد
مقداری پیاز سرخ شده را به همراه زردچوبه و رب گوجه فرنگی و مقداری روغن سرخ کرده و به میزان لازم نمک اضافه میکنیم
و بعد یک قاشق غذا خوری رب انار شیرین و یک قاشق رب انارترش را با پیاز و رب گوجه
بر روی شعله بسیار کم سرخ میکنیم تا رنگ زیبایی به خود بگیرد.
بعد از انجام سرخ کردن مرغ های تقت داده شده و چاشنی اماده شده مرغ هارا در در داخل یک قابلمه چیده
البته پیشنهاد ما این است که از گمج استفاده کنید چون غذا به راحتی جا می افتد
در ادامه مرغ وچاشنی را باهم مخلوط کرده :
واب انار ومقداری اب به مواد اضافه میکنیم تا چاشنی در قابلمه به همراه مرغ بجوشد .
اول شعله گاز را زیاد میکنیم :
تا ابی که به مرغ اضافه کرده ایم به جوش آید بعد از جوش شعله را پایین اورده تا غذای مورد نظر جا بیفتد.
به میزان نظر خودتان در ابدار بودن خورشت ان را از شعله پخت برداشته
اما به شما پیشنهاد میدهیم که سس غذای شما هرپه غلیظتر باشد خوشمزه تر می باشد.
در اخر انار دون شده را به همراه گلپر به غذا میکنیم و بعدش ان را سرو میکینم
توجه داشته باشید در هنگام جوش انار دون شده را اضافه نکنید چون رنگ انار از بین میرود.
“در شب یلدا یکی از بهترین پیشنهادهای ما به شما خورشت ناردون هست.نوش جان.”