خورشت ترش تره یکی ازغذاهای اصیل گیلانی می باشد که بدون گوشت و از انواع سبزی های معطر تهیه می شود.این خورشت لذیذ همراه برنج محلی و در کنار ماهی شور یا ماهی دودی و با باقلا و ترب سرو می شود.البته این غذا بانان هم خوشمزه است.
مواد لازم جهت تهیه خورشت ترش تره:
- سبزی های مورد نیاز(اسفناج – تره -شوید- گشنیز-جعفری- مقدار بسیار کمی نعنا) 1 کیلو گرم (مقدار اسفناج بیشتر باشد، در صورت نداشتن اسفناج می توان از چغندر نیزاستفاده کرد.)
- برنج 4 قاشق غذاخوری( ترجیحا نیمدانه)
- تخم مرغ 2تا 3 عدد
- سیر یک بوته کوچک
- نمک-فلفل- زردچوبه به میزان لازم
- آب نارنج 1لیوان
- روغن به میزان لازم
مراحل تهیه خورشت ترش تره:
برنج را دو ساعت خیس کرده سپس با کمی نمک و مقداری آب می پزیم.اصولا گیلانی ها این خورشت در ظرف سفالی (گمج) تهیه می کنند، که باعث می شود خورشت طمع خوشایند تری پیدا کند، سبزیها را شسته و میگذاریم آب آنها گرفته شود وسپس خرد می کنیم (البته لازم نیست خیلی ریز خرد شود)سپس آن ها را به برنج نیم پز شده اضافه میکنیم. در مرحله ی بعد آب نارنج را به مخلوط برنج وسبزی اضافه میکنیم سپس سیر را رنده کرده ودر مقداری روغن سرخ میکنیم و تخم مرغ ها وزردچوبه را به آن اضافه می کنیم،حال آن هارا پس از سرخ شدن به قابلمه حاوی سبزی اضافه میکنیم،نمک وفلفل میزنیم و میگذاریم خورشت با شعله ملایم جا بیفتد.
نکات قابل توجه:
ترش تره را می توان بدون برنج و با آرد نیز تهیه کرد. بدین صورت که به جای اضافه کردن سبزی ها به برنج ، ابتدا سبزی ها را با کمی آب میپزیم در این مرحله میزان اضافه کردن آب خیلی مهم است به این دلیل که سبزی در حین پخت آب می اندازد، بنا براین چون از برنج استفاده نشده برای غلظت بخشیدن به این خورشت دو الی سه قاشق غذاخوری سرپر آرد برنج را با مقداری آب حل گرفته سپس درون سبزی در حال پخت می ریزیم و بعد مثل روش بالا در ادامه ی کار مخلوط تخم مرغ و سیر را به آن اضافه می کنیم.