طرز تهیه کال کباب :
کال کباب یکی ازپیشغذاهای بسیارخوشمزه وپرطرفدارگیلانی است که همانطورکه ازنام آن معلوم است،ماده اصلی آن بادمجان میباشد.
کال کباب به عنوان مزه یاچاشنی درکناردیگرغذاهای شمالی خوشمزه استفاده میشود.
کال کباب شمالی که ازبادمجان،سبزى،سیرو مغزگردو درست میشود و بسیار فوق العاده می باشد.
کال کباب که البته اسم دیگرش نازخاتون(شرق گیلان) است رابا کته وماهى شور یا باقالا قاتق وترش تره وپلوکباب و…نوش جان میکنن.
امیدوارم ازدرست کردن و خوردن این غذا لذت ببرید.
نکاتی درباره ی غذاهای گیلانی:
گیلان ازنظرتنوع غذایی بابیش از 170 نوع غذاوچاشنی مختلف محلی،رتبه اول رادرکشوردارد.
غذاهایی مانند مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و چندغذای محلی گیلانی دیگرتا به حال به ثبت ملی رسیدهاند و باعث معروف شدن گیلان شده اند.
ما قصد داریم شمارابا طرزتهیه پیش غذای گیلانی به نام کال کباب آشنا کنیم تا شما دوستان عزیزاز تهیه این غذای خوشمزه لذت ببرید.
موادلازم برای تهیه کال کباب گیلانی:
بادمجان کباب شده | 1 کیلوگرم |
گردو سابیده شده | 1 پیمانه |
سبزی معطر (چوچاق، نعناع) | 3 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 بوته |
آب انار ترش | 1-2پیمانه |
دانه انار ترش | نصف پیمانه برای تزیین |
نمک و گلپر | به میزان لازم |
مواد لازم برای2 نفر:
- بادمجان درشت 4 عدد
- آب انار ترش با یا دانه انار: 4 قاشق غذا خوری
- سبزى، نعناع و چوچاق ریز شده تازه یا خشک: 1 قاشق غذاخورى
- سیر، نیم بته
- نمک و فلفل به اندازه کافى
- مغز گردوى سائیده شده 75 گرم
طرز تهیه کال کباب گیلانی:
1.در ابتدا انار، گردو، سبزی و سیر را میسابید وسبزی را چرخ می کنید البته از سبزی خشک نیز میتوانید استفاده کنید.
شما میتوانید گردو را در نمک یار که یکی از ظرف های سفالی است بسابید.
2.بادمجانها را نیز خوب بشویید،و خشک کنید و شکم آنها را برش بزنید و بعد روی منقل، روی شعله گاز و یا داخل فر آنها را کبابی کنید. تا عطر بسیار خوب بادمجان کبابی حس شود.
3.وقتی بادمجانهای کبابی به صورت عالی کباب شدند، پوست آنهاراگرفته وگوشت کبابی بادمجانها را له می کنیم.
4.حالابه بادمجانهای کبابی لهشده، آب انار،نمک وگلپراضافه می کنیم. البته میتوانید از مقداری رب گوجه(1قاشق غذا خوری) برای رنگی کردن بادمجان خوداستفاده کنید.
5.کال کباب مورد نظر ما آماده است.
بهتراست برای چندساعت درون یخچال قرار دهیم تاطعم موادباهم ترکیب شوند.
حالا میتوانید با دانه های انار و مقداری مغز گردو کال کباب خود را تزیین کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
نوش جان