بهار نارنج:
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا و…کاربرد بسیار دارد.
طبیعت: بهارنارنج ازنظرطب سنتی ایران طبیعتی گرم و خشک دارد.
از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است.
خواص روانی عرق و دمنوش بهارنارنج:
- عرق بهار نارنج بر روی سیستم عصبی تاثیر مثبت داشته و خاصیت آرامبخش دارد و همچنین اضطراب را از بین می برد.
- عرق بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش میدهد.
- عرق بهار نارنج برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است .افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، آن را مصرف کنند.
- این دمنوش استرس را بر طرف میکند و مصرف آن باعث آرامش میشود.و به سبب آرامش بخشی و تسکین دهنده گی باعث تنظیم ساعات خواب میشود و کیفیت خواب را بهبود می بخشد.
اثرات مفید عرق و دمنوش بهار نارنج بر سلامت جسم :
- نوشیدن عرق بهارنارنج میتواند به تسکین و دردهای ناشی از نفخ معده کمک کند.
- خاصیت آنتی اکسیدانی : عرق بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری های جدی و مزمن می شود.
- خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی و ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی های معده : افزودن عرق بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا گشته و ناراحتی های معده را کاهش می دهد.
- عرق بهار نارنج و دم کرده ی آن ، حکم قرص دیازپام را دارد با این تفاوت که قرص ها شیمیایی اند و این دمنوش گیاهی ست.
- دم کرده گل بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.
- در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا میرود و میزان تعریق بدن زیاد میشود،. به همین سبب توصیه میشود هر روز نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل نمایید.
- یکی از بهترین خواص این دمنوش ، تاثیر سریعش در رفع سکسکه میباشد.
- عرق بهار نارنج تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می برد
طرز تهیه دمنوش بهار نارنج:
یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته و آب با دمای 80 درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت 20 دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن دمنوش هم، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
روش تهیه عرق بهار نارنج در منزل :
بهار نارنج را در قابلمه ریخته وتا نصف آن را آب می ریزیم. سپس چیزی مثل سنگ یا آجر را درون قابلمه قرارداده و کاسه ای را روی سنگ قرارمی دهیم. بعد در قابلمه را برعکس گذاشته و روی آن آب می ریزیم. شعله گاز را روشن کرده و حرارت را کم می کنیم. به مرور با تمام شدن آب، به آن آب اضافه می کنیم. کم کم عرق بهار در کاسه جمع می شود که آن را در ظرف دیگری خالی کرده و دوباره درون قابلمه قرار می دهیم. برای خوش عطر شدن آن میتوان دو یا سه عدد برگ نارنج تازه را به همراه بهار نارنج در قابلمه انداخت.
چای بهار نارنج:
مواد لازم جهت تهیه:
- دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده
- دو لیوان آب جوش
- یک قاشق عسل
- مقداری چای سیاه در صورت تمایل
برای تهیه چای بهار نارنج حدود ده گرم یا دو قاشق از گل بهار نارنج را در قوری ریخته و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید حدود بیست دقیقه به آرامی بجوشد . سپس آن را با صافی صاف کرده و میل کنید . برای طعم دار کردن آن میتوانید از عسل ونبات استفاده کنید.