قهوه و آشنایی با خواص و مضرات آن
قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده وآسیاب شده گیاه قهوه به دست میآید.این گیاه از آفریقا به سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت می شود هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت، پردازش و در نهایت خشک میکنند. دانههای قهوهٔ خشک شده به درجات مختلف بو داده میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجهبندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست.
قهوه دارای خواص درمانی فراوان به نسبت سایر نوشیدنی ها است،بهتر است برای بهره بردن از خواص درمانی این نوشیدنی آن را بدون شکر و خامه استفاده کنید، زیرا استفاده از شکر و خامه خطر ابتلا به دیابت و چربی خون را افزایش می دهد.همچنین توصیه می شود در صورتی که هدف،رسیدن به تناسب اندام است از قهوه تلخ استفاده کنید.
متن زیر در رابطه با قهوه و آشنایی با خواص و مضرات آن است،با هم مطالعه کنیم:
خواص نوشیدنی قهوه
با توجه به بررسی های انجام شده بر روی عادات غذایی افراد مختلف مشخص شده است که آن دسته از افرادی که در طول روز قهوه تلخ می نوشند کمتر از سایرین مبتلا به بیماریهای قلبی،دیابتنوع دو، مشکلات کبدی و چاقی می شوند.در زیر به برخی از خواص قهوه اشاره میکنیم.
پیشگیری از دیابت
نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. البته زمان نوشیدن قهوه نیز بسیار مهم است. تحقیقات صورت گرفته،نشان داده است آن دسته از زنانی که قهوه زیادی مینوشند کمتر به دیابت مبتلا میشوند.
سلامت قلب
نوشیدن قهوه به صورت روزانه،باعث می شود در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت زده شوید. طی بررسی تازه ای که دانشمندان انجام داده اند، نشان داده شده است که مصرف متعادل قهوه ممکن است با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از انسداد رگ های قلب رابطه مستقیم داشته باشد. بر اساس این پژوهش، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی در افرادی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان در روز می نوشند،کمتر است.
پیشگیری از نقرس
دانشمندان دریافته اند که مصرف طولانی مدت قهوه باعث کاهش خطر بیماری نقرس در مردان و زنان می شود.افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند،خطر ابتلا به نقرس در آنها به میزان قابل توجهی ماهش مییابد.نتایج پژوهش ها بیانگر این است که زنانی که حتی در روز یک فنجان قهوه می نوشند نیز،می توانند خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهند.
لاغری و کاهش وزن
قهوه سرشار از منیزیم و پتاسیم است که در تنظیم سطح قند خون و در نتیجه کاهش میل به خوردن شیرینی تاثیر مثبتی دارد. به همین دلیل، مصرف قهوه اشتها را کاهش داده و باعث کاهش وزن فرد می شود.
تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
قهوه سرشار از کافئین است و به همین دلیل سیستم عصبی مرکزی را تحریک میکند که این امر باعث تقویت هوشیاری ذهنی و دقت میشود و برای همین امکان به خاطر سپردن مطالب را راحتتر میکند.
مضرات قهوه
- قهوه باعث می شود مه جذب آن جذب آهن توسط بدن کمشود. بنابراین نوشیدن قهوه به کسانی که مبتلا به کم خونی هستند، توصیه نمیشود.
- قهوه باعث ترشح اسید معده می شود،مصرف زیاد آن برای افرادی که مبتلا به رفلاکس معده-مری، ورم معده یا زخم معده هستند،توصیه نمی شود.
- قهوه گوارش را سرعت میبخشد.بنابراین افرادی که رودۀ حساسی دارند، باید از نوشیدن قهوه اجتناب کنند.
- مصرف کافئین،باعث آزاد شدن هورمون استرس می شود.بهتر است که افرد پر استرس،مصرف قهوه شان را کاهش دهند.
- مصرف زیاد کافئین طی بارداری خطرناک است.به همین دلیل ، به زنان باردار توصیه میشود که نهایتاً دو فنجان در روز قهوه مصرف کنند.
- کافئین باعث افزایش تپش قلب می شود.بنابراین افرادی که به خاطر مشکلات ریتم قلبی، دارو مصرف می کنند،باید میزان مصرف قهوه شان را کنترل کنند.