کاسنی:
گیاه کاسنی از راسته گل مینا و نام علمی آن (Cichorium intybusl)است. گیاه دارویی کاسنی گیاهی با گل های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می شود. تمامی قسمت های کاسنی اعم از ریشه و برگ آن مصرف دارویی دارند. مصرف ریشه و برگ این گیاه قبل از غذا معده را تقویت کرده و اشتها را افزایش می دهد.
طبیعت گیاه کاسنی:
کاسنی از نظر طب سنتی گیاهی کاملا سرد است و تقویت کننده کبد و مسکن حرارت ، عطش و گرمی است.
فواید کاسنی:
گیاه کاسنی تقویت کننده کلیه و تنظیم کننده فشار خون و پاک کننده مجاری ادراری و کلیه ها می باشد. این گیاه ارزشمند پایین آورنده قندخون بیماران مبتلا به دیابت می باشد.
فواید تخم کاسنی:
تخم کاسنی می تواند جانشین خوبی برای برگ این گیاه باشد. تخم این گیاه چنانچه با صندل و تخم رازیانه پخته شود سموم بدن را دفع کرده و ضعف کلیه ها و طحال را برطرف نموده و اشتها را تحریک می کند. ولی باید به اندازه مجاز یعنی 10گرم روزانه مصرف شود.
فواید ریشه گیاه کاسنی:
- ریشه این گیاه پرخاصیت بر خلاف برگ هایش که طبعیت سرد و تر دارد، گرم وخشک بوده و به همین دلیل برای درد مفاصل بسیار مفید می باشد.
- گیاه کاسنی به دلیل دارا بودن فیبر طبیعی اگر در برنامه غذایی گنجانده شود به کنترل و کاهش وزن کمک زیادی می کند.
- همچنین یبوست را درمان می کند.
- مصرف آن باعث ترشح هورمون « گرلین » می شود که همین امر منجر به کنترل پرخوری و ایجاد سیری یا پربودن شکم می شود.
فواید عرق کاسنی:
- عرق کاسنی ملین و ادارار آور است و تمامی سموم را از بدن دفع می کند.
- به دلیل طبیعت خنکی که دارد گرمی و تب را از بدن می زداید.
- به هر میزان که عرق کاسنی تلخ تر باشد فواید آن بیشتر بوده و در درمان امراض مربوط به کبد موثرتر است.
- این عرق سرشار از ویتامین C است .
- با تقویت کبد و خروج سموم از بدن زردی و یرقان ناشی از گرمی را رفع کرده بنابراین پوست را روشن می کند.
مضرات و موارد منع مصرف کاسنی:
مصرف بلند مدت فراورده های کاسنی موجب تخریب عروق شبکیه ، افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می شود. همچنین استفاده از آن در زنان باردار موجب انقباض عضلات رحمی شده و سبب زایمان زودرس می شود.